Nieuws


November/December 2012


De zon en de maan spelen een eeuwigdurend spel om het licht. De dagen worden korter en het weer zorgt ervoor dat we wat vaker binnenshuis blijven. Deze periode kunnen we goed gebruiken om naar binnen te schouwen en op zoek te gaan naar antwoorden die vaak diep in ons zelf aanwezig zijn.

Op zaterdag 10 november is Sub Rosa Tarot te vinden op de informatiemarkt Bewust Spiritueel in De Nieuwe Bibliotheek in Almere-Stad. Het is een mooie gelegenheid voor Almere om op een hele laagdrempelige manier kennis te maken met allerlei verschillende gebieden van spiritualiteit. Op de informatiemarkt kun je op adem komen, in contact komen met de ander en met jezelf en je kunt inspiratie opdoen om je innerlijke leven te verrijken. De toegang is gratis.

September/Oktober 2012


"Als ik blijf doen
Zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen
Wat mij altijd overkomt

Maar als ik mijn ogen sluit
En goed kijk naar binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
En steeds opnieuw beginnen"

Juli/Augustus 2012


De wet van aantrekking zorgt ervoor dat je ontvangt wat je uitzendt. Wanneer jij je concentreert op de dingen die je niet hebt in je leven, dan zal je dat ook aantrekken. Focus je daarom op wat je wilt in je leven. Waar je je aandacht op richt, wordt sterker. Een mooi doel voor de komende zomermaanden waarin jij je eigen richting bepaalt. Mooi mens, ik wens je veel geluk, vriendschap en warmte!

Juni 2012


We staan op het punt een belangrijke stap te maken in het energetisch bewustzijn op aarde. Op 6 juni 2012 schuift de planeet Venus voor de zon langs. Naast deze fysieke overgang, kan de invloed van planeet Venus ook zorgen voor een versnelling in integratie van de vrouwelijke en mannelijke energie. Een einde maken aan dualiteit in jezelf, in je omgeving en in de gehele mensheid door het omarmen van je tegenpool, je eigen schaduw. Alles mag zijn en het een vult het ander aan. Wanneer je in staat bent je eigen schaduw te omarmen, ben je daadwerkelijk in balans en een geheeld mens.

Mei 2012


De samenhang en volle betekenis van een ontmoeting is niet altijd duidelijk op het moment zelf en eigenlijk is dat ook helemaal niet nodig. Elke ontmoeting is een kans om jezelf en de ander beter te leren kennen. Ik wens iedereen een mooie mei maand met bijzondere ontmoetingen en met heerlijke genietmomenten!

April 2012


Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Kijk deze maand eens waarin jij je wil vernieuwen. Ik wens iedereen een prachtige maand april toe. Een maand om te genieten van de ontluikende natuur en van een frisse blik op jezelf.

Maart 2012


De lente komt eraan. Onder de grond en in de knop zijn de voorbereidingen begonnen voor een frisgroene uitbarsting van Moeder Aarde. Als je zachtjes luistert, dan kun je het horen in de wind. Een stille belofte. De lente komt eraan!

Afgelopen maand is mijn tarotcursus voor beginners van start gegaan. Samen met een ontzettend leuk groepje cursisten ontrafelen we de geheimen van de kaarten. Het is enorm leuk en inspirerend om samen met mijn cursisten op ontdekkingstocht te gaan. Door het geven van de cursus kom ook ik weer tot nieuwe inzichten en raak ik geinspireerd door de uitwisseling tijdens de lessen.

Er zijn al aanmeldingen binnen voor een nieuwe serie cursusavonden. Bij voldoende aanmeldingen zal ik in september weer met een nieuw groepje cursisten beginnen. Wil jij hierbij zijn? Meld je dan alvast aan door een e-mail te sturen: info@subrosatarot.nl


Februari 2012


Alles is liefde. Deze maand is het weer Valentijnsdag. Een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Maar waarom wachten op die ene dag in het jaar? Wanneer is de laatste keer geweest dat jij je geliefde hebt verteld of hebt laten merken dat je van hem/haar houdt? Waarom kan het niet elke dag Valentijnsdag zijn? Echte liefde is zonder oordeel en ervaar je met je hele zijn. Ik wens iedereen een maand vol mooie momenten, bijzondere ontmoetingen en vooral heel veel liefde!

Januari 2012


Het nieuwe jaar is aangebroken. Niet zomaar een jaar, het is nu eindelijk 2012. Een jaar waar heel veel mensen met spanning of vol verwachting naar hebben uitgekeken. Het afgelopen jaar is voor heel veel mensen een zwaar jaar geweest. Een jaar van teleurstellingen, tegenslagen en uitdagingen. Dit jaar moet het gaan worden, het jaar waarin we met zijn allen naar een hoger plan worden gebracht, waarin de sluier van afgescheidenheid van ons afvalt en waarin de mensheid naar een hoger bewustzijn zal worden gemigreerd. Is dat zo? En dat allemaal zonder er maar iets voor te doen? Dat zou mooi zijn. Helaas is het met alles in het leven zo dat we er zelf onze stinkende best voor moeten doen om onze dromen uit te laten komen, om onze eigen wensen te vervullen. En wie dat niet hoeft is een zondagskind, geboren met een gouden lepel in de mond of een geluksvogel. Is dat zo? De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen.

Het voornemen is in ieder geval aanwezig om van 2012 een magisch, sprankelend jaar te maken. Eentje om het zware 2011 wat we achter ons hebben mogen laten in het niet te laten verdwijnen. De zwaarste lessen zijn vaak het meest waardevol. De manier waarop je omgaat met deze lessen bepaalt hoe je nu in het leven staat. Ik ga ervoor en geniet nu al bij voorbaat van alle mooie ontmoetingen, nieuwe plannen die ik ga verwezenlijken, bijzonder inspirerende momenten en vooral heel veel lieve mensen om mij heen.

Het afgelopen jaar heb ik geleerd dat als je met andere ogen naar een persoon of situatie kijkt, je ervaring en gevoelens zich ook direct aanpassen aan de andere zienswijze. Het is maar net hoe je er naar kijkt. Goede voornemens...? Niet echt handig om iets een voornemen te noemen. Iets wat je van plan bent te doen is meteen een mooie manier om eronder uit te komen. Je gaat het doen, of je gaat het niet doen. Je stopt met roken, je gaat minder eten, meer sporten, verdraagzamer zijn, regelmatiger op tijd naar bed... of je doet het niet. Het is geen voornemen, het is een keuze. Laten we januari dan de maand van goede keuzes noemen. En als we nu massaal kiezen voor het goede, het mooie, de liefde, de vrede, dan kan 2012 zomaar een heel mooi jaar worden. Doe je mee?